JÍDELNÍ LÍSTEK  41. týden 2022

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:          Risi-bisi*1,3,6,7,9

  10.10.2022      A: Hanácký vepřový plátek, houskový knedlík*1,3,7,9,10

                          B: Pizza s kuřecím masem a sýrem*1,7

                          C: Bulgur s houbami a červenou cibulkou*1

                          D: Zeleninová miska s uzeným sýrem, pečivo*1,7

                   Výběr: Kuřecí prsíčka s drůbežími játry, vařené brambory s petrželkou*1

                                                  

                         

 

Úterý:             Pórková s vejcem*1,3,6,7,9

11.10.2022     A: Smažená kuřecí prsíčka marinovaná v jogurtu, vařené brambory, salát *1,3,7

                       B: Vepřová kýta na černém pivě, vařené těstoviny, salát*1

                       C: Taštičky s povidlovou náplní, čaj s citronem*1,7,3

                       D: Barevný těstovinový salát s vepřovou čínou*1

                Výběr: Marinovaná vepřová panenka, americké brambory, tatarská omáčka *1,3,7,10

                      

 

                     

Středa:            Hrstková polévka*1,3,6,7,9

12.10.2022     A: Moravský vrabec, dušená rýže, salát*1

                       B: Babiččino tajemství (uzené v bramboráku), červené zelí*1,3,7

              C: Penne se šunkou a nivovou omáčkou*1,7

              D: Salát Coleslaw s kachními játry, pečivo*1,3,9,10

       Výběr: Smažená uzená sýrová rolka, vařené brambory, tatarská omáčka*1,3,7,10

             

 

 

Čtvrtek:          Kvasnicová polévka*1,3,6,7,9

13.10.2022     A: Bělehradský vepřový plátek, vařené brambory*1

                       B: Kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou, kulatá rýže*1,7

                       C: Sójové maso s kukuřicí a hráškem, kulatá rýže*1,6

                       D: Mix trhaných salátů s kousky kuřecího masa, dressing, pečivo*1,7,10

                Výběr: Kuřecí prsíčka plněná slaninou a sušenými švestkami, rýže Basmati*1

                      

 

 

Pátek:            Kulajda*1,3,6,7,9

14.10.2022    A: Florentinské špagety sypané sýrem*1,7

                      B: Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, čaj s citronem*1,3,7

                      C: Krkonošský houbový guláš, chléb*1

                      D: Zeleninová miska se smaženým vepřovým řízečkem, chléb*1,3

               Výběr: Kuřecí katův šleh, smažené hranolky*1,10,6

                     

 

 

 

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz            

 

                                                                                             JÍDELNÍ LÍSTEK  40. týden 2022

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:          Hovězí vývar s těstovinou*1,3,6,7,9

  3.10.2022        A: Segedinský guláš Speciál, houskový knedlík*1,3,7

                          B: Jemné drůbeží rizoto se žampiony, sypané sýrem, salát*1,7

                          C: Bulgur s kuřecím masem a zeleninou, salát*1

                          D: Zeleninová miska se šunkovým vejcem, pečivo*1,3

                   Výběr: Smažený Camembert, vařené brambory, tatarská omáčka*1,7,3,10

                                                  

                          

 

Úterý:             Květáková polévka*1,3,6,7,9

4.10.2022       A: Kuřecí prsíčka v sýrovém těstíčku, vařené brambory, salát *1,3,7

                       B: Hovězí kostky na pepři, kulatá rýže, salát*1

                       C: Jablečný závin v listovém těstíčku, čaj s citronem*1,7,3

                       D: Těstovinový a zeleninový salát s krabím masem*1,7,3,2,4,14

                Výběr: Vepřová panenka na rožni, americké brambory, kečup *1

                      

 

                     

Středa:            Bramborová polévka*1,3,6,7,9

5.10.2022       A: Hejtmanský měšec, dušená rýže, salát*1

                       B: Domácí sekaná, bramborový salát s majonézou*1,3,7,9,10

              C: Ostravská bulka 2 ks*1

              D: Brokolicový salát s kuřecím masem, pečivo*1,3,7,10

       Výběr: Myslivecké hovězí nudličky, rýže Basmati*1

             

 

 

Čtvrtek:          Francouzská polévka*1,3,6,7,9

6.10.2022       A: Vepřová pečeně v sezamové krustě s medem, vařené brambory, tatarská omáčka*1,7,3,10,11

                       B: Kuřecí prsíčka a la panna (šunka, sýr, smetana), zeleninová rýže*1,3,7

                       C: Smažená kukuřice se šunkou, pečivo*1

                       D: Zeleninová miska s rukolou a polníčkem, 2 ks vařená vejce, dressing, pečivo*1,3,7,10

                Výběr: Tortila s kuřecím masem a zeleninou*1,3,7

                      

 

 

Pátek:            Česneková s bramborem*1,3,6,7,9

7.10.2022      A: Hrachová kaše s cibulkou, klobás na rožni, chléb, okurek*1

                      B: Bavorské vdolečky s tvarohem, čaj s citronem*1,3,7

                      C: Květák jako mozeček, vařené brambory, okurek*1,3

                      D: Zeleninová miska se sýrovým salátem a vlašskými ořechy, pečivo*1,3,7,8

               Výběr: Barevné vepřové nudličky, bramboráčky*1,3,7,10

                     

 

 

 

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz