JÍDELNÍ LÍSTEK   38. týden 2020

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:         Hovězí vývar s těstovinou*1,3,6,7,9

   14.9.2020       A: Valašský vepřový plátek, houskový knedlík*1,3,7

                          B: Jemné drůbeží rizoto sypané sýrem, salát*1,7

                          C: Zapékané brambory s houbami a sýrem, salát*1,7

                          D: Zeleninová miska s rybím filé na másle, pečivo*1,4

                   Výběr: Kuřecí plátek se slaninovou kukuřicí, vařené brambory*

                          

 

 

Úterý:             Italská polévka*1,3,6,7,9

15.9.2020       A: Kuřecí prsíčka s anglickou slaninou v listovém těstíčku, vařené brambory,

                            červené zelí s jablky *1,3,7

                       B: Fořtovské ragů z vepřového masa s perníkem a švestkami, tarhoňa *1

                       C: Jablečný závin v listovém těstíčku, čaj s citronem*1,3,7

                       D: Barevný těstovinový salát s uzeným kuřecím masem *1

                Výběr: Smažené řízkové duo, vařené brambory s petrželkou*1,3,7,10

                      

 

              

Středa:            Bramborová polévka *1,3,6,7,9

16.9.2020       A: Moravský vrabec, dušená rýže, salát*1

                       B: Kotlíkový guláš, chléb*1

                       C: 2 ks Ostravská bulka (vepřové maso, klobása, kečup)*1

                       D: Zeleninová miska s kuřecími špalíčky, pečivo*1

                Výběr: Farářovo tajemství (sýr, cibule), vařené brambory *1,3,7

                      

       

 

Čtvrtek:          Krupicová s vejcem*1,3,6,7,9

17.9.2020       A: Bělehradský vepřový plátek, vařené brambory*1

                       B: Maminčino kuře, těstovinová vřetýnka, salát*1

                       C: Květák s brokolicí jako mozeček, vařené brambory*1,3

                       D: Horácký salát (eidam, uzený sýr, paprika, zelí, feferonka), pečivo*1,7

                Výběr: Vepřová kapsa plněná žampiony a pórkem, divoká rýže*1

                      

 

 

Pátek             Frankfurtská s bramborem*1,3,6,7,9

18.9.2020      A: Boloňské špagety sypané sýrem*1,7

                      B: Bavorské vdolečky s tvarohem, čaj s citronem*1,3,7

                      C: Vsetínská rychta (bramborák se špenátem a uzeným)*1,3,7

                      D: Zeleninová miska s kuřecími Gyros nudličkami, pečivo*1

               Výběr: Vepřový steak s Argentinským kořením a nivou, vařené brambory, kečup*1

                     

 

 

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz        

 

                                                                                        JÍDELNÍ LÍSTEK   37. týden 2020

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:         Čočková polévka*1,3,6,7,9

   7.9.2020         A: Vepřová plec a la bažant, dušená rýže, kompot*1

                          B: Pizza se šunkou a žampiony*1,3,7

                          C: Flamendr ze sójového masa s křenem, chléb*1,6

                          D: Salát Orient (šunka, žampiony, kapie), pečivo*1

                   Výběr: Kuřecí prsíčka na medu s brusinkami, vařené brambory*1

                          

 

 

Úterý:             Zeleninová polévka*1,3,6,7,9

8.9.2020         A: Vepřový řízek Ondráš, vařené brambory, salát *1,3,7

                       B: Zbojnická hovězí pečeně, zeleninová tarhoňa, salát *1

                       C: Honzovy buchty s tvarohem, čaj s citronem*1,3,7

                       D: Salát z tarhoně s kousky kuřecího masa, dressing *1,7

                Výběr: Smažený sýrový špíz, vařené brambory, tatarská omáčka*1,3,7,10

                      

 

              

Středa:            Uzená s krupkami *1,3,6,7,9

9.9.2020         A: Bramborové knedlíky plněné uzeným, sterilované zelí*1,3

                       B: Kuřecí plátek po Řecku, kulatá rýže*1

                       C: TIVOLI ( penne, kuřecí maso, zelenina, jablko)*1

                       D: Pikantní vajíčkový salát s pórkem, pečivo*1,7,3

                Výběr: Kuřecí prsíčka na rožni, baby karotka s kukuřicí *

                      

       

 

Čtvrtek:          Cibulačka*1,3,6,7,9

10.9.2020       A: Kuřecí prsíčka na rožni, vařené brambory, tatarská omáčka*1,3,7,10

                       B: Vepřová kýta špikovaná anglickou slaninou, vařené těstoviny, salát*1

                       C: Guláš z hlívy ústřičné, chléb*1

                       D: Těstovinový salát s vepřovou čínou*1

                Výběr: Vepřová panenka s kapary omáčkou, smažené hranolky*1

                       

 

 

Pátek             Slepičí vývar s nudlemi*1,3,6,7,9

11.9.2020      A: Plněný paprikový lusk, rajská omáčka, houskový knedlík*1,3

                      B: Žemlovka s tvarohem a rozinkami, čaj s citronem*1,3,7

                      C: Kuřecí prsíčka na rožni, dýňové zelí, vařené brambory*1

                      D: Salát Coleslaw, vepřová panenka na česneku, chléb*1

               Výběr: Svratecká masová směs, americké brambory*1,3,7

                     

 

 

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz