JÍDELNÍ LÍSTEK  18. týden 2021

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:          Risi-bisi *1,3,6,7,9

   3.5.2021          A: Vepřová kýta, křenová omáčka, houskový knedlík *1,3,7

                           B: Krůtí prsa na slanině, kulatá rýže, kompot *1

                           C: Bulgur s houbami a červenou cibulkou *1

                           D: Šopský salát, pečivo*1,7

                    Výběr: Kuřecí prsíčka Hawai (sýr, ananas), vařené brambory * 1,7

                                                                                    

               

 

Úterý:                Krupicová s vejcem*1,3,6,7,9

4.5.2021           A: Smažené rybí filé, bramborový salát s majonézou*1,3,7,4,9,10

                         B: Vepřová pečeně, špikovaná maďarskou klobásou, zeleninová tarhoňa*1

                         C: Ovocný táč, čaj s citronem*1,3,7

                         D: Cizrnový salát se šunkou a olivami, pečivo *1                                               

         Výběr: Marinovaná vepřová panenka, grilovaná zelenina *

              

 

 

Středa:             Hovězí vývar s nudlemi*1,3,6,7,9

5.5.2021          A: Kuřecí stehýnko a la kachna, sterilované zelí, houskový knedlík *1,3

               B: Hovězí kostky na pepři, semolinové těstoviny *1

                        C: Bramborový guláš se sójovým masem, chléb*1,7

                        D: Těstoviny s nivou v jogurtové omáčce*1,7

                 Výběr: Smažený sýr se šunkou, vařené brambory, tatarská omáčka*1,3,7,10

                       

 

 

Čtvrtek:          Drůbková polévka*1,3,6,7,9

6.5.2021         A: Lovecká sekaná, bramborová kaše, salát*1,3,7

                       B: Orientálská kuřecí prsíčka, kulatá rýže*1

                       C: Tarhoňa s grilovanou zeleninou, žampiony a uzeným sýrem*1,7

                       D: Zeleninová miska s grilovanými kuřecími křidélky, pečivo*1

                Výběr: Marinovaná vepřová žebra, křen, hořčice, feferonka, chléb *1

                      

 

 

Pátek               Kulajda *1,3,6,7,9    

7.5.2021          A: Domažlická vepřová plec (hrášek, vejce), dušená rýže, salát *1,3

                        B: Honzovy buchty plněné povidly, čaj s citronem *1,3,7

                        C: 2 ks vařená vejce, koprová omáčka, vařené brambory *1,7,3

                        D: Salát Coleslaw s pikantními kousky jater, pečivo *1,3,7                        

                 Výběr: Drůbeží hamburger 2 ks *1,10

                      

 

 

       

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz        

                                                                        

                                                                                                           JÍDELNÍ LÍSTEK  19. týden 2021

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:          Kuřecí vývar s těstovinou *1,3,6,7,9

   10.5.2021        A: Vepřová pečeně, nové zelí, houskový knedlík *1,3,7

                           B: Kuřecí prsíčka v nivové omáčce, kulatá rýže *1,7

                           C: Brambory zapečené s houbami a sýrem, salát *1,3,7

                           D: Zeleninová miska se smaženými kalamárovými kroužky, pečivo*1,7,2,4

                    Výběr: Srnčí po zámecku, gnocchi * 1

                                                                                    

               

 

Úterý:                Květáková polévka*1,3,6,7,9

11.5.2021         A: Kuřecí rošťáci, bramborová kaše, salát*1,3,7

                         B: Špagety s hovězím masem, sypané uzeným sýrem*1

                         C: Bramborovo brynzové pirohy s pravou ovčí brynzou, opečená slanina, salát*1,3,7

                         D: Drůbeží salát z hájovny (jablka, celer, houby), pečivo *1,9                                               

         Výběr: Smažená tilápie filet, vařené brambory, tatarská omáčka *1,3,7,4

              

 

 

Středa:             Čočková polévka*1,3,6,7,9

12.5.2021        A: Brněnský kuřecí závitek, dušená rýže, salát *1,3

               B: Hovězí kostky na červeném víně, šťouchané brambory s cibulkou *1

                        C: Čertovský guláš ze sójových nudliček, chléb*1,6

                        D: Zeleninová miska s vepřovou pečení a česnekovým dressingem, pečivo*1,7

                 Výběr: Cibulové kotlety, vařené brambory, kečup*1

                        

 

 

Čtvrtek:          Hovězí vývar s játrovými nočky a nudlemi*1,3,6,7,9

13.5.2021       A: Bělehradský vepřový řízek, vařené brambory*1

                       B: Kuřecí stehýnko s povidlovou omáčkou, kulatá rýže*1

                       C: Penne se šunkou a nivovou omáčkou*1,7

                       D: Mix trhaných salátů s kousky kuřecího masa, dressing, pečivo*1

                Výběr: Smažený kuřecí a vepřový řízek v sezamové strouhance, vařené brambory s petrželkou *1,3,11

                      

 

 

Pátek               Gulášová polévka *1,3,6,7,9    

14.5.2021        A: Moravský vrabec, vařené těstoviny, salát *1

                        B: Bavorské vdolečky s tvarohem, čaj s citronem *1,3,7

                        C: Kuřecí prsíčka na rožni, cuketové zelí, vařené brambory *1

                        D: Zeleninová miska s pikantní mexickou směsí, pečivo *1,6                    

                 Výběr: Krkovička medvědí tlapa, smažené hranolky *1,10

                      

 

       

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz