JÍDELNÍ LÍSTEK  3. týden 2022

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:          Kuřecí vývar s květákem a těstovinou*1,3,6,7,9

   17.1.2022       A: Zabíjačkový guláš, houskový knedlík*1,3,7

                          B: Kuřecí roláda s jatýrky, kulatá rýže, salát*1

                          C: Bulgur s houbami a červenou cibulkou, salát*1

                          D: Fazolový salát  Gaucho, pečivo*1

                   Výběr: Kuřecí prsíčka s Camembertem, smažené hranolky, kečup*1,7

                          

 

 

Úterý:             Masový krém*1,3,6,7,9

18.1.2022       A: Smažená kuřecí prsíčka, bramborová kaše, salát*1,3,7

                       B: Hovězí zadní na zázvoru a česneku, vařené těstoviny, salát*1

                       C: Ovocný táč, čaj s citronem*1,3,7

                       D: Drůbeží salát z hájovny (jablka, celer, houby), pečivo*1,3,7,9

                Výběr: Vepřová panenka v pepřové omáčce, americké brambory, tatarská omáčka*1,7,3,10

                          

 

                        

Středa:            Bramborová polévka*1,3,6,7,9

19.1.2022       A: Vepřová pečeně na hlívě ústřičné, dušená rýže, salát*1

                       B: Domácí sekaná, bramborový salát s majonézou*1,3,9,10

                       C: Penne s listovým špenátem a kuřecím masem *1

                       D: Sýrový salát se šunkou, pečivo*1,7

                Výběr: Kuřecí prsíčka na rožni, grilovaná zelenina*1      

                      

 

 

Čtvrtek:          Kmínová s vejcem*1,3,6,7,9

20.1.2022       A: Bělehradský vepřový řízek, vařené brambory*1,10    

                       B: Krůtí prsa na slanině, kulatá rýže, kompot*1

                       C: Uzené stehýnko se zadělávanou čočkou s kousky zeleniny, chléb*1

                       D: Zeleninová miska s tuňákovou pomazánkou, pečivo*1,3,10,7,4

               Výběr: Myslivecké hovězí nudličky, jasmínová rýže*1,10

                      

 

 

Pátek:            Hovězí vývar s játrovými nočky a nudlemi*1,3,6,7,9    

21.1.2022      A: Masové kuličky v rajské omáčce, houskový knedlík*1,3

                      B: Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, čaj s citronem*1,3,7

                      C: Smažená brokolice, vařené brambory, tatarská omáčka *1,3,7,10

                      D: Zeleninová miska se smaženým kuřecím řízečkem, pečivo* 1,3

               Výběr: Kuřecí plátek Gyros, smažené hranolky, kečup*1

                     

 

 

 

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz            

                                            

                                                                JÍDELNÍ LÍSTEK  4. týden 2022

                                             František Marcaník, stravování Sehradice tel. 577 158 104

 

   Pondělí:          Krupicová s vejcem*1,3,6,7,9

   24.1.2022       A: Vepřová pečeně, červené zelí, houskový knedlík*1,3

                        B: Těstovinový mls s kuřecím masem a houbami, salát*1,3,7

                        C: Jáhly s čočkou a kuřecím masem, salát*1

                        D: Řecký salát s balkánským sýrem, pečivo*1,7

                 Výběr: Kuřecí prsíčka na rožni, fazolky s anglickou slaninou, vařené brambory*1

                         

 

 

Úterý:             Zeleninová polévka*1,3,6,7,9

25.1.2022       A: Kuřecí rošťáci, bramborová kaše, salát*1,3,7

                       B: Vepřová kýta na barevném pepři, zeleninová tarhoňa, salát*1

                       C: Závin z listového těsta s tvarohem a rozinkami, čaj s citronem*1,3,7

                       D: Těstovinový a zeleninový salát s krabím masem*1,3,7,4,14

                Výběr: Jelení špalíčky na červeném víně, gnocchi*1

                          

 

                        

Středa:            Čočková polévka*1,3,6,7,9

26.1.2022       A: Bavorský vepřový závitek, dušená rýže, salát*1

                       B: Uzené maso vařené, bramborová kaše, salát*1,7

                       C: Gnocchi s listovým špenátem a kuřecím masem *1

                       D: Zeleninová miska s kuřecími paličkami, pečivo*1,7

                Výběr: Selská krkovička s cibulí a slaninou, americké brambory, tatarská omáčka *1,3,7,10      

                      

 

 

Čtvrtek:          Selská polévka*1,3,6,7,9

27.1.2022       A: Pečená krkovička v sýrové krustě, vařené brambory, tatarská omáčka*1,10,3,7    

                       B: Maminčino kuře (s drůbežími játry), vařené těstoviny*1

                       C: Uzená plec, krupito s houbami a slaninou, okurek*1

             D: Salát Orient (šunka, kapie, feferony), pečivo*1

      Výběr: Vepřová panenka na rožni, grilovaná zelenina*

                      

 

 

Pátek:            Česneková s bramborem*1,3,6,7,9    

28.1.2022      A: Hrachová kaše s cibulkou, klobás na rožni, chléb, okurek*1

                      B: Tvarohové knedlíky s ovocnou náplní, čaj s citronem*1,3,7

                      C: Květákovo sýrové smaženky, vařené brambory, tatarská omáčka *1,3,7,10

                      D: Salát Coleslaw s krůtími játry v pikantní krustě, chléb* 1

               Výběr: Svratecká masová směs v bramboráku, obloha*1,3,7,10

                     

 

 

Seznam alergenů: 1-Obiloviny obsahující lepek, 2-Korýši, 3-Vejce, 4-Ryby, 5-Arašídy, 6-Sója, 7-Mléko,

8-Skořápkové plody, (ořechy), 9-Celer, 10-Hořčice, 11- Sezam, 12- Oxid siřičitý a siřičitany (SO2), 13-Vlčí bob (lupina), 14-Měkkýši

         Jídelní lístek sestavil: František Marcaník

         Vedoucí kuchařka: Dagmar Tomková

         Oběd zkonzumovat do 12,30 hod 

         www.stravovanimarcanik.cz